nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Aardlekschakelaar Type B

Uw 3 fase laadpaal ontvangen en monteren? Lees alles over de 3 fase laadpaal aansluiting op een aardlekschakelaar Type B.

Wij leggen u onder andere uit: A) Waarom u deze aardlekschakelaar nodig heeft, B) hoe deze aansluiting in elkaar zit en C) welke varianten Laadpaal24.nl u aanbiedt.

Waarom een aardlekschakelaar Type B

Type B aardlekschakelaar van het merk ChintEen aardlekschakelaar Type B is verplicht om een krachtgroep op aan te sluiten. Wanneer u een 3 fase laadpaal wilt installeren en u een krachtgroep gebruikt om de laadpaal aan te sluiten in de groepenkast, heeft u de reeds genoemde Type B aardlekschakelaar nodig. Deze aardlekschakelaar herkent alle type lekstromen en schakelt om deze reden gegarandeerd uit ongeacht de hoeveelheid lekstroom (foutstroom). 

Raadpleeg bij het installeren van deze aardlekschakelaar altijd de laatste norm!

Hoe sluit ik de aardlekschakelaar Type B aan?

De Type B aardlekschakelaar sluit u aan door middel van een vier aderige installatiekabel of een vijf aderige grondkabel. Deze kabels zijn standaard voorzien van een bruine, zwarte, grijze en blauwe ader. De installatiekabel is tevens voorzien van een geel/groene ader. De grondkabel is niet voorzien van geel/groene ader, maar hierbij kan de buitenmantel afgewikkeld worden en gebruikt worden om op de aardrail aan te sluiten.

De aansluiting in de groepenkast
De aardlekschakelaar dient allereerst in de groepenkast geplaatst te worden. Deze vier modules brede aardlekschakelaar kunt u eenvoudig op de DIN-rail plaatsen en vervolgens aansluiten op de hoofdschakelaar.

De aansluiting op de hoofdschakelaar realiseert u door middel van blauw en zwart aansluitdraad van 6 mm2. U dient bij de aardlekschakelaar het blauwe draad op de nul (links) aan te sluiten en de zwarte draden op fase 1 (L1), fase 2 (L2) en fase 3 (L3). Deze draden dienen op dezelfde ingangen aangesloten te worden bij de hoofdschakelaar, hier zit de nul (N) echter aan rechterkant van het component.

De aansluiting op de laadpaal
De aardlekschakelaar is vier polig en beschikt over een fase 1 aansluiting (L1), fase 2 aansluiting (L2), fase 3 aansluiting (L3) en een nul (N). U dient het bruine draad van de kabel aan te sluiten op L1, het grijze draad op L2, het zwarte draad op L3, het blauwe draad op de nul (N) en het geel/groene draad (of de afgewikkelde mantel) op de aardrail in de groepenkast.

Ter info: De Type B aardlekschakelaars zijn geschikt om op de DIN-rail in de groepekast te plaatsen.

De beschikbare Type B aardlekschakelaars bij Laadpaal24.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.