nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Waar en wanneer kunt u uw elektrische auto opladen? Wij geven u graag meer duidelijkheid over een oplaadpunt voor de elektrische auto. Er zijn diverse manieren om uw elektrische auto op te laden, hierbij kan gedacht worden aan het opladen via een stopcontact aan huis, of het opladen bij een openbaar oplaadpunt voor de elektrische auto. Alles over de mogelijkheden van het opladen van uw elektrische auto en waar u dit kunt doen, leest u op deze pagina!

 

Allereerst is het van belang om te weten dat u als elektrische autorijder een oplaadpunt voor de elektrische auto op privé terrein kunt hebben, maar dat u ook openbaar kunt laden.

 

Een oplaadpunt voor de elektrische auto in Nederland

In Nederland en in het buitenland is het mogelijk om uw elektrische auto op te laden bij een openbaar oplaadpunt. In dit geval dient u zelf een laadkabel met u mee te nemen met de juiste stekker. In principe kunt u uw elektrische auto bij elk openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s opladen, mits u de beschikking heeft over een laadpas. Laadpassen kunt u bij veel aanbieders aanvragen, gratis of tegen een kleine vergoeding. Een laadpas van LS24 kunt u hier particulier aanmelden en zakelijk aanmelden

 

De laadpassen voor het oplaadpunt voor de elektrische auto met pasjessysteem werken op een back-office systeem. Bent u benieuwd hoe de laadpas en het bijbehorende back-office systeem werken? Lees dan: back-office systeem en laadpas handleiding.

 

Voordelen van openbaar opladen

Als u (lang) onderweg bent en uw auto opnieuw opgeladen moet worden, wilt u natuurlijk graag weten waar u een oplaadpunt kan vinden. Dankzij openbare oplaadpunten kunt u door vrijwel heel Nederland altijd gebruik maken van elektriciteit. Klik hier als u meer wilt weten over de actieradius van de elektrische auto. Voor het openbaar opladen is een handige tool beschikbaar, die een overzicht geeft over waar u het dichtstbijzijnde oplaadpunt voor de elektrische auto in Nederland  vindt en tevens de beschikbaarheid van het oplaadpunt voor de elektrische auto! Deze tool ziet u hieronder:

Een oplaadpunt voor de elektrische auto aan huis

Wilt u het maximale uit uw elektrische auto halen, dan is een oplaadpunt aan huis een aanrader. Een oplaadpunt voor thuis is er in diverse varianten. U kunt een oplaadpunt voor uw elektrische auto aanschaffen voor aan de wand, maar ook voor op een paal. Tevens zijn er oplaadpunten beschikbaar om niet één, maar om twee elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden. Het oplaadpunt voor aan de wand is tevens beschikbaar als laadzuil.
Oplaadpunt voor de elektrische auto aan huis
Laadt u momenteel veelal openbaar of op het werk, maar bent u van plan een oplaadpunt voor uw elektrische auto bij u thuis te plaatsen? Dan is het goed om rekening te houden met enkele punten:

 

  • Denk altijd aan de lengte van de kabel aan het laadstation! De afstand van oplaadpunt tot elektrische auto verschilt in elke situatie.

  • Wees verzekerd van het juiste type stekker: type 1 of type 2 stekker.

  • Let op de beschikbaarheid van een vrije groep in uw groepenkast of plaats een extra groep.

 

Mocht u vragen hebben over welke laadpaal voor uw situatie en uw elektrische auto het meest geschikt is, bezoek dan eens de pagina type laadpaal per automerk. U kunt ook altijd contact met ons opnemen. Wij zullen voorkomen dat u onverhoopt een verkeerde keuze maakt of wellicht te veel betaalt voor het oplaadpunt voor uw elektrische auto! U kunt uw vraag stellen via telefoon 053 - 203 00 59, via e-mail (info@laadpaal24.nl) en via Whatsapp (06 32 27 14 27).

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.