Actieradius elektrische auto

Een elektrische auto is er in diverse typen, elk met een ander actieradius. Oftewel: iedere auto kan in theorie een andere afstand afleggen. Dit is afhankelijk van de accu in de betreffende elektrische auto. Middels deze blog hopen wij je inzicht te geven in alle aspecten rondom de actieradius van een elektrische auto. Vieraspecten die in deze blog behandeld worden, zijn:

  • Hoe groot is de actieradius van mijn elektrische auto?
  • Verschilt de actieradius per type auto?
  • Is de actieradius een probleem?
  • Hoe benut ik volledig de theoretische actieradius van mijn elektrische auto?

 
Wij hopen dat je na het lezen van deze blog op de hoogte bent van de accu en de actieradius van de elektrische auto!

Hoe groot is de actieradius van mijn elektrische auto?

De actieradius van een elektrische auto is per auto verschillend. Het is om deze reden niet aan te geven hoe groot een specifiek actieradius is. De actieradius van een auto heeft ook te maken met de verschillende typen elektrische auto’s.

Er zijn namelijk plug-in hybride auto’s, volledig elektrische auto’s en Range-Extenders. Een plug-in hybride auto is bijvoorbeeld de Volvo V60 PIH. De Volvo V60 auto heeft een actieradius van 50 km elektrisch, maar tevens nog een actieradius van 1200 km op een andere brandstof. De Tesla Model S daarentegen is een volledig elektrische auto, en heeft een actieradius van 480 km. En tot slot heeft de Range-Extender Opel Ampera een accu actieradius van 60 km en een brandstof actieradius van 440 km.

Verschilt de actieradius per type elektrische auto?

Zoals hiervoor te lezen is, verschilt de actieradius per type auto aanzienlijk. Wanneer je geïnteresseerd bent in de actieradius van een specifieke elektrische auto, dan verwijzen wij je naar de pagina “laadpaal per automerk”. Wanneer je op de gewenste auto klikt, kun je de actieradius vinden in het overzicht met specificaties.

Is de actieradius een probleem?

De actieradius van een elektrische auto hoeft geen probleem te vormen voor jou als elektrische auto eigenaar. Vandaag de dag zijn er diverse openbare oplaadpunten in Nederland en is er voor u als elektrische rijder voldoende mogelijkheid om de accu volledig op te laden. Klik hier voor alle laadlocaties in Nederland!

Daarnaast is het van belang om te zorgen dat de accu volledig opgeladen is wanneer u de weg op gaat. Op deze manier vergroot u uiteraard de af te leggen afstand met de accu!

Hoe benut ik volledig de theoretische actieradius van mijn elektrische auto?

Wanneer jij je theoretische actieradius volledig wilt benutten, is het van belang om te zorgen voor een volledig opgeladen accu. Op deze manier weet je zeker dat je de meeste kilometers kunt af leggen op de “elektrische manier” vanaf je laadpaal thuis. Daarnaast is het van belang dat je altijd een laadkabel en laadpas bij de hand heeft als u onderweg bent. Mocht u onverhoopt niet verder kunnen rijden op uw accu, dan is het van belang dat u langs de weg uw auto kunt opladen bij een openbare laadpaal met uw laadkabel en laadpas of bij een stopcontact (indien u een draagbaar laadstation met schuko stekker heeft).  

Daarnaast hebben de Plug-in hybride auto’s en de Range-Extenders eveneens nog de mogelijkheid om op een andere brandstof te rijden. Op deze manier hoeft u dus niet stil komen te staan aan de kant van de weg!


Heb je vragen omtrent de actieradius van je elektrische auto of over de diverse mogelijkheden om je elektrische auto volledig te benutten? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op met de klantenservice van Laadpaal24 via [email protected], 088 - 51 11 655 of via de chat rechtsonder in uw scherm. Je kan ook altijd een reactie onder deze blog kwijt.