Oplaadpunt fiets

Wil je een oplaadpunt voor jouw elektrische fiets aanschaffen? Dan ben je bij Laadpaal24 op de juiste plek! We bieden verschillende types stopcontacten die speciaal geschikt zijn voor het opladen van elektrische fietsen aan. De oplaadpunten voor elektrische fietsen worden binnen 24 uur verzonden en daarom kun je hem dus snel aansluiten. Zo hoeft de accu van je elektrische fiets niet meer leeg te zijn.


Waarom een oplaadpunt elektrische fiets aanschaffen?

Je kunt de accu van jouw elektrische fiets natuurlijk bij een gewoon stopcontact opladen. Vaak is het zo dat fietsen in een vochtige ruimte staan, denk aan een schuurtje, of in de buitenlucht. Je kunt dan niet gedurende alle weersomstandigheden jouw elektrische fiets aan de lader laten staan. Een speciaal oplaadpunt voor een elektrische fiets aanschaffen is dan een goede oplossing. Deze zijn slagvast en spatwaterdicht.

Wandcontactdoos 20 EBW-54 fiets van Busch Jaeger

Dit stopcontact van Busch Jaeger is een enkelvoudige wandcontactdoos. Hij is geschikt om één accu van een elektrische fiets per keer op te laden. Hij is van de Ocean IP44 serie. Hieronder staan een aantal specificaties van dit oplaadpunt voor een elektrische fiets.

  • Beschermingsgraad: IP44
  • Materiaal: Kunststof (thermoplast)
  • Afmeting: 74 x 84 mm
  • Nom. spanning: 250 V
  • Nom. stroom: 16 A
  • Uitvoering: met randaarde

Hoe laad je een accu van een elektrische fiets op?

Elke accu heeft zijn eigen capaciteit. Dit houdt in: hoeveel energie kan erin en hoeveel energie levert hij? Als de accu is gebruikt dan is er natuurlijk energie uit gegaan en moet je hem weer opladen. Bij sommige batterijen van elektrische fietsen kun je de lader er altijd in laten zitten. Deze stopt dan automatisch met laden als hij vol is. Het beste kun je de accu niet helemaal leeg laten lopen voordat je hem oplaadt. Er kan dan diepteontlading ontstaan. De accu is dan echt helemaal leeg en kan vaak niet meer opgeladen worden. Het is altijd verstandig om de handleiding van jouw eigen elektrische fiets te lezen. Hierin staat precies uitgelegd wat wel en niet kan met de accu.

Elektrische fiets goed voor de gezondheid

De elektrische fiets is een goede oplossing voor oudere mensen en mensen die medische klachten hebben. Door de ondersteuning worden gewrichten ontlast, omdat er minder kracht nodig is. Voor deze mensen blijft het daardoor ook mogelijk om in beweging te blijven. Beweging is goed voor de gezondheid.

Wil je meer informatie over de oplaadpunten voor fietsen? Onze medewerkers staan je graag te woord! Je kunt ons telefonisch bereiken op het telefoonnummer 088 - 51 11 655 of op ons email adres [email protected]