Laadpaal thuis

Met een laadpaal thuis kun je op elk gewenst moment je elektrische auto opladen. Ideaal, want op deze manier kun je de volledige actieradius van je auto benutten. Je vindt verschillende merken op onze website. Kies bijvoorbeeld voor een laadstation van LS24, EVhub, Easee of Wallbox. 

  • Gratis levering
  • Altijd kunnen laden
  • Volledig laadvermogen benutten

Maak je keuze uit een van de onderstaande categorieën of gebruik onze handige keuzehulp om direct een geschikte laadpaal te vinden. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Hulp nodig bij het kiezen van je laadpaal?
Hulp nodig bij het kiezen van je laadpaal?
Voer je kenteken of type auto in en vind direct de juiste laadpaal

 

De voordelen van Laadpaal24

De voordelen van Laadpaal24

  • Altijd scherp geprijsd
  • 90 dagen retourtermijn
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Wij hopen je inzicht te geven in onder andere:

  • De voordelen van een laadpaal thuis
  • De mogelijkheid om zowel openbaar als thuis te kunnen laden
  • de beschikbare type laadpalen

Voordelen van een laadpaal bij eigen huis

Iedere elektrische auto heeft een andere actieradius. De actieradius is van belang wanneer een elektrische auto opgeladen dient te worden. Is de actieradius te klein voor de af te leggen afstand, aangezien er onderweg geen openbaar oplaadpunt is? Dan is een laadpaal thuis uitermate handig.

Een laadpaal thuis is eveneens zeer praktisch, indien er op het werk geen laadpaal aanwezig is. Door middel van een laadpaal thuis aan te schaffen en te monteren, kun je ervoor zorgen dat je de te rijden kilometers naar het werk en terug elektrisch kunt afleggen.

Aangezien er niet altijd een openbare laadpaal langs de weg te vinden is of op het werk geen laadpaal geplaatst is, laad je thuis aanzienlijk sneller dan via het stopcontact. Ter illustratie: je laadt een Mitsubishi Outlander PHEV op via een laadpaal in ongeveer 3 uur. Gebruik je echter een stopcontact om je Mitsubishi Outlander PHEV op te laden, dan neemt dat ongeveer 5 uur in beslag.

Ben je op zoek naar een geschikte laadpaal om je elektrische auto thuis op te laden? Kijk dan eens op de pagina laadpaal per automerk. Op deze pagina vind je de geschikte laadpaal voor thuis.

Heb je vragen over een geschikte laadpaal voor thuis? Of wil je graag weten hoe het zit met de installatie van de laadpaal thuis? Neem dan contact met ons op. Dit kan via e-mail [email protected] of telefonisch via 088 - 51 11 655. Heb je een ervaring met een laadpaal thuis of in het openbaar? Deel je ervaring met ons en andere websitebezoekers.

Zowel openbaar laden als een laadpaal thuis

Een laadpaal bij je thuis is zeer handig, net zoals een openbaar oplaadpunt. Je kunt kiezen om een laadpaal bij je woning te plaatsen met of zonder pasjessysteem. Indien je een laadpaal met pasjessysteem aanschaft, kun je eveneens de bijgeleverde laadpas gebruiken om openbaar te laden.

Het laden met laadpas biedt je het voordeel dat je de thuis geladen stroom kunt verrekenen met je werkgever, indien dit afgesproken is.

Type laadpaal thuis

Voor thuis zijn er diverse laadmogelijkheden beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model aan de wand, maar ook voor een laadstation gemonteerd op een daarvoor bestemde paal.

Zoals reeds gemeld zijn er laadpalen met én zonder pasjessystemen. De laadpaal voor thuis, met of zonder pasjessysteem, is beschikbaar in de varianten met Mennekes wandcontactdoos of met aangesloten kabel. Ieder model heeft een eigen voordeel, het type laadstation is daarom ook afhankelijk van je eigen wensen.

“Ik heb al een eigen laadkabel. Kan ik die ook gebruiken bij mijn laadpaal thuis?”

Dit is een veel voorkomende vraag, die zeer terecht wordt gesteld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de laadkabel (type 2 - type 2 of type 2 - type 1) om je elektrische auto op te laden. Hiervoor heb je een laadpaal nodig met een Mennekes wandcontactdoos. De Mennekes wandcontactdoos is geschikt om de type 2 stekker, ook wel Mennekes stekker genoemd, op aan te sluiten.