Wat is een dynamic load balancing laadpaal?

Wil jij je elektrische auto optimaal opladen zonder het risico te lopen dat de stoppen eruit vliegen?
Dan is een dynamic load balancing laadpaal de ideale oplossing voor jou.

Elk huis beschikt tegenwoordig over een steeds groter scala aan elektrische apparaten. Denk hierbij aan een:

 • elektrische kookplaat
 • wasmachine
 • waterkoker
 • elektrische terrasverwarming

Ook zaken als meerdere laptops, tv's, en randapparatuur zorgen voor een hoger energieverbruik in combinatie met grote pieken en dalen.
Om dit geheel uit te balanceren zijn laadpalen met load balancing ontwikkeld.

Wat doet dynamic load balancing?

Dynamic load balancing is een techniek die het laadvermogen automatisch aanpast aan de beschikbare hoeveelheid stroom. Dit zorgt ervoor dat op de gebruikelijke piek momenten de stoppen gespaard blijven. Wanneer het piekmoment voorbij is zal de laadpaal automatisch meer energie gaan gebruiken.

Wat zijn de voordelen?

Naast dat je niet bang hoeft te zijn dat de stoppen eruit vliegen heeft een laadstation met dynamic load balancing meerdere voordelen:

 • Verzwaren netwerkaansluiting

  Doordat een dynamic load balancing laadpaal rekening houdt met de piekmomenten in je stroomverbruik is het niet nodig om je netwerkaansluiting te verzwaren. De kosten om een netwerkaansluiting te verhogen van 3x25A naar 3x35A kost al gauw meer dan 600 euro op jaarbasis.

 • Laadtijd

  Doordat uw elektrische auto altijd op het maximale beschikbare vermogen laadt is deze in de kortst mogelijke tijd opgeladen. Erg handig voor personen die veel kilometers maken.

 • Flexibiliteit

  Een laadpaal met load balancing biedt veel flexibiliteit. Dit komt doordat hij niet alleen kijkt naar het optimale vermogen wat hij kan afnemen, maar ook wat hij kan afgeven

  Koopt u een nieuwe auto? Sluit u een nieuw leasecontract af? Of belandt u onverwachts in een ongeluk? Doordat uw laadpaal ook kijkt naar het mogelijke af te geven vermogen kunt u ook uw nieuwe auto optimaal laden. 

Assortiment dynamic load balancing laadpalen op Laadpaal24

Het merk EVhub is wat laadpaal24 adviseert op het gebied van load balancing laadpalen. Deze slimme laadpalen zijn duurzaam, modern vormgegeven en zeer aantrekkelijk geprijsd.

Bekijk het load balancing laadpalen assortiment.