Elektrisch rijden in Benelux gestimuleerd door betere infrastructuur

De Benelux kan zich gaan opmaken voor een grensoverschrijdende verbetering van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Elektrisch rijden binnen de Benelux wordt op deze manier verder gestimuleerd. Het plan waar door de regeringen van Nederland, België en Luxemburg mee is ingestemd, zal leiden tot meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en tankstations voor aardgas en waterstof.  

Voordeel voor elektrische rijders

Binnen korte tijd gaan experts uit de Benelux-landen samen in een werkgroep kennis uitwisselen en het hebben over de juiste manier voor het bouwen van de gewenste duurzame infrastructuur. Belangrijk hierbij is, dat de grensoverschrijdende technische mogelijkheden goed in elkaar overlopen en gebruiksvriendelijk zijn voor de duurzame chauffeurs en bedrijven.
 
Door de verbeterde infrastructuur is het straks mogelijk om in de gehele Benelux vlot van A naar B te rijden, zonder je zorgen te hoeven maken over de aanwezigheid van een oplaadpunt. Doordat er op deze manier grotere afstanden op duurzame energie kunnen worden afgelegd dan voorheen, wordt ook het investeren in milieuvriendelijk transport voor logistieke bedrijven aantrekkelijker.

Benelux loopt voor op de rest

Hoewel het al langer de wens van Europa is om een goed lopend netwerk binnen Europa op te zetten voor elektrisch rijden, neemt de Benelux als eerste het voortouw om het vorm te geven. Bijkomend voordeel voor Europa is, dat de kennis die binnen de Benelux wordt opgedaan gebruikt kan worden voor de andere landen.