Een laadpaal met backoffice systeem, wat kan je ermee?

Een backoffice systeem is een systeem dat gekoppeld is aan jouw laadpas. Hier wordt een overzicht gevormd van alle laadsessies die je start met je laadpas. Dit is uitermate geschikt om je laadkosten te kunnen declareren. Daarnaast is alle data overzichtelijk beschikbaar op één plek.

Wat kun je zien in een backoffice systeem?

Om de gegevens van jouw laadpaal in te kunnen zien, log je eerst in in het backoffice systeem. Deze inloggegevens krijg je zodra je jouw pas hebt geactiveerd. Als je hebt ingelogd kun je verschillende gegevens bekijken.

  • Transacties
  • Waar zich geschikte laadpunten bevinden
  • Persoonlijke gegevens
  • Je eigen oplaadpunt bedienen en de status hiervan bekijken
  • Facturen downloaden
  • Facturen bekijken

Ben je benieuwd of een backoffice systeem geschikt is voor jou? Bekijk dan eens het artikel "Hoe kies je de beste laadpaal?"

De kosten van oplaad transacties bekijken

Alle oplaadmomenten van jouw elektrische auto worden nauwkeurig bijgehouden. Je kunt zien wat de start- en einddatum zijn inclusief de bijbehorende tijden. Het nummer van de kaart waarmee is geladen wordt hier ook weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om de locatie waar is opgeladen te bekijken. En als laatste natuurlijk hoeveel je hebt geladen en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Heb je zelf een laadstation die in werking gezet kan worden met een pasjessysteem? Het is dan mogelijk dat andere mensen jouw laadpaal gebruiken om hun eigen auto mee op te laden. Is dit het geval, dan wordt ook getoond hoeveel energie jouw laadpaal heeft geleverd.

Hoe werkt de betaling?

De betaling wordt maandelijks gedaan. In principe gebeurt dit door middel van een automatische incasso. Je krijgt hier ook maandelijks een factuur van. Deze wordt per e-mail toegestuurd. Het bedrag wat je moet betalen per laadsessie is afhankelijk van het tarief dat door de eigenaar van het laadstation is ingesteld. Uiteraard wordt er ook berekend welk bedrag je dient te ontvangen van mensen die bij jouw laadpaal hebben geladen.

Kosten abonnement

Om van bovenstaande mogelijkheden gebruikt te maken, heb je een abonnement nodig. De kosten hiervoor zijn als volgt:

  • Enkel laadstation → €5,- per maand (incl. BTW)
  • Dubbel laadstation → €8,- per maand (incl. BTW)

Welke laadpalen biedt Laadpaal24 aan met een backoffice systeem?

Bij ons kun je kiezen voor laadpalen met backoffice systeem van verschillende merken. 

Per merk heb je de keuze uit verschillende types laadstations die werken met een dergelijk systeem. Zo vind je altijd een laadstation wat past bij jouw situatie.

Heb je nog vragen over het pasjessysteem of weet je niet welk laadstation bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je hier graag mee.