Met een laadpas mijn elektrische auto laden

Een elektrische auto is op vele manier op te laden. Hierbij is te denken aan een laadpaal op uw eigen terrein, een openbare laadpaal, een snellaadpaal, maar ook een draagbaar laadstation. Wellicht denk je nu: “Diverse methoden, waar en waarom laden met een laadpas?”

Met een laadpas mijn elektrische auto laden

Met een laadpas je elektrische auto laden is zeker niet noodzakelijk. Het heeft diverse voordelen voor elektrische rijders die veel onderweg zijn, maar laad je het liefst thuis je elektrische auto, dan is een laadpas om je auto te laden niet noodzakelijk.

Hieronder word je hopelijk duidelijk wanneer en waarom er geladen kan worden met een elektrische auto, maar ook wanneer je het beste een laadstation met enkel een plug-in charge methode kunt aanschaffen!

“Ik wil graag met een laadpas mijn elektrische auto laden.” Het is een groot gemak om overal in het land, bij elke openbare laadpaal je elektrische auto te kunnen opladen. Op werkdagen veel onderweg naar klanten en relaties of in het weekend even weg met het gezin? De elektrische auto zal opgeladen moeten worden! Wanneer je beschikt over een laadpas, kun jij je elektrische auto overal opladen!

Een laadpas voor de elektrische auto is los te bestellen bij diverse aanbieders van laadpalen en aanverwante producten. Het kan zijn dat een aanbieder slechts een kleine vergoeding vraagt per transactie, of dat er een eenmalig bedrag voor de laadpas betaald dient te worden! Dit is afhankelijk van de aanbieder, maar iedere aanbieder maakt het je mogelijk met een laadpas door heel het land te laden!

Een laadpaal aan huis kan ook met laadpas werken. Het is hier echter niet noodzakelijk zoals eerder vermeld! Een laadpas voor je elektrische auto werkt ook enkel op een daarvoor geschikte laadpaal en wordt veelal gebruikt om het verbruik bij te houden, wat doorbelast kan worden naar je werkgever. Mocht je thuis een laadpaal willen plaatsen, maar het liefst niet met een laadpas voor de elektrische auto? Dan is het heel goed mogelijk om toch het verbruik bij te houden. Hoe kan dat bij gehouden worden? Dit kan simpelweg door een KWH meter in de laadpaal te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van het laden met een laadpas?

Inzichtelijkheid is erg belangrijk! Door middel van het laden met een laadpas krijg je maandelijks de afrekening van het verbruikte kW’s en daarnaast is het mogelijk om online in te zien waar er geladen is, hoe laat er geladen is en tevens hoe lang en wat het verbruik is.

Ook is het voor jou als elektrische rijder mogelijk om te kijken waar de openbare laadpalen staan en of deze beschikbaar zijn om met je laadpas je elektrische auto te laden! Ben je vaak op de weg, klik je dan voor het overzicht waar je met je laadpas je elektrische auto openbaar kunt opladen!

Niet met laadpas je elektrische auto opladen?

“Ik wil simpelweg thuis een laadpaal en met auto op kunnen laden zonder een laadpas te moeten gebruiken.” Dan kun je thuis ook een laadpaal plaatsen waarbij je heel eenvoudig de laadpaal inschakelt door middel van een start/stop-knop, plug-in charge, afstandsbediening of sleutelschakelaar. Een elektrische auto laden met laadpas is een zeer veel gebruikte optie, maar het is puur afhankelijk van je eigen wensen en/of huidige reissituatie! 

Vraag jij je nu af wat voor jou het beste is, in de huidige situatie en kijkend naar de toekomst? Aarzel niet en laat hieronder een bericht achter! Ook kun je contact opnemen met ons en wij kunnen je adviseren over een laadpas voor je elektrische auto, een laadpaal met laadpas of een andere laadpaal!