Oplaadtegoed voor elektrische rijders

Elektrisch rijden wordt op dit moment al gestimuleerd door verschillende subsidies die van uit de overheid worden verstrekt. De MIA/VAMIL subsidie is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast is de overheid reeds een onderzoek gestart naar nieuwe subsidiemogelijkheden.
 
Naast de bestaande subsidiemogelijkheid heeft de overheid reeds een andere subsidie in overweging genomen. De regeling betreft het verstrekken van een oplaadtegoed en aanschafsubsidies. Uiteraard zeer interessant indien je overweegt om elektrisch te gaan rijden!

Wat houdt deze subsidieregeling in?

De subsidieregeling waarbij elektrische rijders kunnen profiteren van een oplaadtegoed, moet het elektrische rijden in Nederland stimuleren. Vandaag de dag worden de mogelijkheden voor het opladen van uw elektrische auto alsmaar groter en meer divers. Denk aan snelladen, openbare oplaadpalen en de laadpaal voor thuis. De meeste elektrische auto’s worden vandaag de dag echter geleased door de zakelijke rijder, maar worden door een dergelijke subsidieregeling ook interessanter voor de rest van Nederland.
 
Het laadtegoed geeft de eigenaar van de elektrische auto de mogelijkheid om een geruime tijd “gratis” zijn of haar elektrische auto op te laden. Daarnaast wordt er door het Formule E-team gepleit voor een aanschafsubsidie. Het kabinet doet momenteel onderzoek naar de financiële haalbaarheid van deze subsidieregelingen. In het najaar van 2016 moet meer duidelijkheid komen over de haalbaarheid van de plannen.

Hoogte van de subsidie

Het bedrag waarover gesproken wordt, is zeer hoog en zodoende vrij interessant voor de particulier. “Hoe hoog is het bedrag?” Je kunt hierbij denken aan bedragen van 6.000 euro per nieuw aanschafte EV. Door deze regeling profiteer je niet alleen van een auto die goed is voor het milieu, maar tevens voor de portemonnee.
 
Zoals wellicht bekend pleit de overheid voor 200.000 elektrische auto’s in 2020. Het subsidiebedrag zal in 2020 echter geen 6.000 euro meer bedragen, maar ‘slechts’ 1.500 euro. Wat alsnog een zeer interessante korting is op je nieuwe elektrische auto!

Wat betreft het oplaadtegoed, dit bedraagt 1.000 euro. Het oplaadtegoed zal echter gelden voor de aanschaf van een tweedehands elektrische of plug-in hybride auto. Op deze manier profiteer je niet alleen van een scherp geprijsde elektrische auto, maar eveneens van een aanzienlijk oplaadtegoed.

Voor vragen over elektrische auto’s en het voordelig laden van een EV kun je contact opnemen met de klantenservice van Laadpaal24.nl via 088 - 51 11 655 of [email protected].