Start-stop methoden

Er zijn meerdere mogelijkheden om een laadpaal te activeren. Iedere methode heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder zullen wij kort uitleggen welke mogelijkheden Laadpaal24 te bieden heeft, hoe de start-stop methoden werken en wat de voordelen zijn van de betreffende methode. Wij bieden standaard de plug-in charge methode, maar je hebt zelf de keuze uit een sleutelschakelaar, afstandsbedieningen, pas activatie of zelfs een pasjessysteem.

Hoe werkt plug-in charge?

De laadpalen van Laadpaal24 zijn standaard voorzien van een plug-in charge methode. De plug-in charge methode doet eigenlijk precies wat de naam zegt: plug in en charge. Of te wel: je hoeft enkel de aangesloten laadkabel van het laadstation in je elektrische of hybride auto te pluggen en er wordt direct gestart met laden.

Het voordeel van deze manier van laden is dat je behalve de laadkabel in de auto pluggen, geen enkele handeling meer hoeft te verrichten! De plug-in charge methode is eveneens zeer geschikt in situaties waarbij de laadpaal binnen hangt of in een andere afgesloten ruimte.

Hoe werkt een sleutelschakelaar?

Je kan je laadpaal ook in werking zetten door middel van een sleutelschakelaar. Een sleutelschakelaar is een methode waarmee je de laadpaal kunt beveiligen. Je krijgt een laadpaal met één sleutel om de schakelaar mee te activeren. Is iemand dus niet

 in het bezit van de sleutel? Dan kan er geen gebruik gemaakt worden van de laadpaal. De sleutelschakelaar is een goede mogelijkheid, mocht uw laadpaal binnen het bereik van anderen geplaatst zijn.

Je krijgt bij de laadpaal één sleutel geleverd. Deze sleutel is de manier om te starten en stoppen met laden. De sleutel kunt u uit het laadstation halen!

Hoe kan er geladen worden met een afstandsbediening?

Het starten en stoppen van het laden kan door middel van een afstandsbediening. Afstandsbedieningen zijn zeer geschikt in situaties waarbij er meerdere personen van de laadpaal gebruik maken op één dag.

Hierbij kun je denken aan een bedrijfspand waarbij bezoekers/werknemers de laadpaal gebruiken. Door bijvoorbeeld een afstandsbediening bij de receptie te leggen, kan iedereen op aanvraag gebruik maken van de laadpaal. Het is eveneens mogelijk om de methode met afstandsbediening thuis toe te passen. Je plugt dan simpelweg de laadkabel in de auto en kunt zelf bepal

en wanneer jij je laadpaal wil laten starten (of stoppen) met laden. De afstandsbediening heeft een bereik van wel 50 meter. Je bent hierdoor niet genoodzaakt om dicht bij je elektrische of hybride voertuig te staan.

Hoe werkt het systeem van pas activatie?

Je laadpaal kan je, indien zo geselecteerd en besteld, starten en stoppen met een laadpas. Je ontvangt dan een laadpaal waarbij je de mogelijkheid hebt om twee (bij een enkel laadstation) of vier (bij een dubbel laadstation) laadpassen te koppelen en te gebruiken voor het laden.

Let erop dat dit geen pasjessysteem is maar enkel pas activatie.

Dit betekent dat er geen verbruiksstatistieken worden bijgehouden en dat er geen sprake is van een backoffice systeem. Bij pas activatie gebuikt u de laadpas als een "sleutel" om de laadpaal te ontgrendelen. 

Hoe werkt de start / stop methode pasjessysteem?

Het pasjessysteem is het meeste uitgebreide start / stop systeem van een laadpaal. Hierbij haalt u de laadpas langs de laadpaal waardoor deze kan gaan laden.

Vanaf dit moment registreert de laadpaal in het backoffice systeem de hoeveelheid geladen kW, het tijdstip, waar de laadpaal zich bevindt en de gegevens van de pashouder. Al deze gegevens zijn online inzichtelijk.

Het grote voordeel van een pasjessysteem is dat er automatische facturatie plaats kan vinden bij de werkgever en dat de facturen gedownload kunnen worden. Voor alle mogelijkheden zie ook de blog Een laadpaal met backoffice systeem, wat kan je ermee?

Heb je na deze blog nog vragen omtrent het ideale start / stop systeem? Neem dan gerust contact op en wij helpen je graag op weg. Wij zijn te bereiken op nummer 088 - 51 11 655 of stuur een email naar [email protected].