Type B aardlekschakelaar laadstation

Vanuit de NEN wordt geadviseerd om een aardlekschakelaar type B te gebruiken in combinatie met een laadstation. Een aardlekschakelaar voor laadstations moet je apart kopen, deze zit niet al standaard in je groepenkast. Een type A aardlekschakelaar schakelt af bij maximaal 30 mA DC/gelijkstroom. Bij een type B ligt dit punt bij maximaal 6 mA. Omdat er lekstromen kunnen ontstaan van hoger dan 6 mA DC/gelijkstroom is een type B aardlekschakelaar geschikt om dit te detecteren en af te schakelen. Als extra voordeel heeft een type B een tweede meetcircuit voor gelijkstroom. Schakel een installateur in wanneer je niet zeker weet hoe het monteren en aansluiten van een aardlekschakelaar in de groepenkast moet gebeuren.

Aardlekschakelaars in combinatie met laadstations

1 fase laadstation:
Laadpaal24 adviseert om bij 1 fase laadstations zonder interne DC beveiliging voor auto's een aardlekschakelaar type B van Emat (40A en 230V) in de groepenkast te installeren.

3 fase laadstation:
Bij het gebruik van 3 fase laadstations zonder interne DC beveiliging voor auto's adviseert Laadpaal24 om een aardlekschakelaar type B van Chint (63A en 400V) in de groepenkast te installeren.

Wanneer je laadstations met interne DC beveiliging voor auto's gebruikt heb je geen type B nodig. Dan is een aardlekschakelaar type A voldoende.

Laadstations

Kosten voor een aardlekschakelaar zijn niet bij de montage inbegrepen.

Ben je geïnteresseerd geraakt of heb je nog meer vragen met betrekking tot aardlekschakelaars type B? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 51 11 655. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected]