Wat is het verschil tussen een EVBox HUB of satellite laadpaal?

Binnen het assortiment van EV-Box is er een grote variatie qua laadpalen. Er zijn echter twee varianten die nog wel eens voor verwarring willen zorgen. Deze twee varianten zijn:

 • EV-Box HUB laadpalen
 • EV-Box Satellite laadpalen

Het verschil tussen een HUB laadpaal en een satellite laadpaal.

Eigenlijk is er maar één verschil tussen beide varianten. Een HUB laadpaal is wel uitgerust met een modem en een satellite laadpaal niet

Dit zorgt ervoor dat wanneer je een maar één laadpaal koopt dit nooit een satellite laadpaal zal zijn. Doordat deze namelijk niet is uitgerust met een modem kan deze niet communiceren met het backoffice systeem. Hierdoor is verrekening van de laadkosten niet mogelijk. 

Wat zijn de voordelen van een combinatie van EV-Box HUB en satellite laadpalen?

De HUB en satellite laadpalen worden enkel aangeschaft wanneer er meerdere laadpalen op één locatie worden geïnstalleerd. Met een HUB / satelllite set up verbindt je namelijk alle satellite laadpalen aan één HUB laadpaal. Hierdoor kan alles via dezelfde modem verlopen. Deze opstelling biedt een aantal voordelen:

 • Gecombineerd beheer en facturatie
  Wanneer u meerdere laadpalen heeft wilt u niet voor elk laadstation individueel het beheer en facturatie beheren. Door het koppelen van een HUB laadstation (brein) samen met meerdere satellite laadstations (leveren enkel data aan) wordt alles binnen hetzelfde backoffice systeem geregistreerd.
   
 • Optimaal gebruik van het beschikbare vermogen
  Als alles correct wordt geïnstalleerd, en er een smart charging (plus) module is aangeschaft bij de HUB laadpaal, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van het beschikbare vermogen. Doordat alle satellite laadpalen communiceren met de HUB kan de HUB / satellite configuratie via Dynamic Load Balancing het vermogen optimaal verdelen over de beschikbare laadpalen.
   
 • Het is goedkoper
  De EV-Box laadstations geven de laadstatistieken door via een ingebouwde UMTS (internet) modem. Doordat er in een HUB / satelliteconfiguratie maar één UMTS modem nodig is (enkel in de HUB) bespaart u geld. De satellite laadpalen zonder UMTS modem zijn namelijk €61 goedkoper per laadstation.

Let op: het maximale aantal satellite laadpalen wat aangesloten kan worden op één HUB is 20 stuks. 

Waar kan ik de EV-Box HUB en satellite laadpalen vinden?

De combinatie van EV-Box HUB en satellite laadpalen zijn enkel vindbaar in de BusinessLine lijn van EV-Box. 

HomeLine BusinessLine
HUB HUB
  Satellite