Voordelen van het rijden met elektrische auto

Vandaag de dag rijdt er een groot aantal elektrische auto’s in Nederland. Het aantal elektrische auto’s is vooral in de periode van december 2013 erg toegenomen. De reden hiervan waren de op dat moment erg interessante stimuleringsmaatregelen vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit is slechts één van de voordelen van een elektrische auto!

In deze blog zal ik de grootste voordelen van de elektrische auto weergeven, om een beeld te geven van deze ontwikkeling, dat de toekomst op de Nederlandse wegen kan gaan worden!

Welke voordelen biedt een elektrische auto?

Elektrisch rijden? Is dat wat voor mij? Waarom zou ik elektrisch rijden? Dit kunnen vragen zijn die bij je spelen. De elektrische auto biedt echter veel voordelen! Een elektrische auto is allereerst een auto waarmee je bijdraagt aan een beter en schoner milieu! Elektrische auto’s, volledig elektrisch of gedeeltelijk, stoten minder CO2 uit dan een “normale” auto. Daarbij komt dat er nog altijd ontwikkelingen gaande zijn om de elektrische auto’s te verbeteren op dit gebied! Vandaag de dag worden er ook nog kolen en aardgas gebruikt om energie te produceren. Eén van de ontwikkelingen is dan ook meer groene stroom te gebruiken om het milieuvoordeel verder te groten.

De vermindering aan CO2 uitstoot is een van de voordelen van de elektrische auto op het gebied van milieu. Je moet echter ook denken aan de uitstoot van fijnstof. Behalve het niet produceren van CO2, is een voordeel van de elektrische auto dat er geen fijnstof wordt geproduceerd! Dit is een verbetering voor jou en iedereen!

Naast de milieuvoordelen, is het een voordeel dat er meer op elektriciteit gereden kan worden in plaats van op de bestaande fossiele brandstoffen! Op den duur raken deze brandstoffen op en kan elektriciteit een goede vervanger zijn om auto’s op te laten rijden!

Uiteindelijk zijn er natuurlijk ook de financiële- en belastingvoordelen van de elektrische auto! Een elektrische auto heeft voordelen voor jou en anderen in het algemeen, maar ook voor jou en jouw organisatie op het gebied van de financiën.

De financiële voordelen van de elektrische auto, hebben mede geleid tot de reeds genoemde stijging van de elektrische auto’s aan het einde van het vorige jaar. Voordelen op het gebied van de financiën zijn als volgt:

Financiële voordelen

  • Milieu investeringsaftrek
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Belastingvoordelen

  • Lagere bijtelling
  • Belasting van personenauto's en motorrijwielen

Profiteer van de voordelen van een elektrische auto

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een streefaantal gesteld van 200.000 elektrische auto’s in het jaar 2020. Doordat dit streefaantal ten doel is gesteld, kun je er als persoon en organisatie van profiteren door nu een elektrische auto aan te schaffen!

Subsidies zijn aan te vragen voor de aanschaf van de elektrische auto en tevens de aanschaf van een oplaadpunt. Het voordeel van de subsidie is dat de investeringsaftrek tot wel 36% van het geïnvesteerde bedrag kan zijn.

Tevens zijn er lagere bijtellingsregels voor de elektrische auto’s. Tot het einde van 2013 waren er bijtellingspercentages van zelfs 0% en vandaag de dag zijn er nog bijtellingspercentages van slechts 4%. Dit gegeven biedt je als, toekomstige, elektrische auto bestuurder voordelen van de elektrische auto op het gebied van je uitgaven!

Een laatste voordeel van de elektrische auto ten opzichte van een “normale” auto, is de vrijstelling aan belasting van personen auto’s en motorrijwielen! Deze genoemde belasting geldt niet voor je elektrische auto.

Al met al merk je al dat er diverse voordelen van de elektrische auto zijn, zowel voor jou als voor de rest van de mensen! Kortom: de elektrische auto biedt voordelen voor de toekomst op het gebied van het milieu en het gebied van de financiën!