Vind direct de juiste laadpaal

Met de laadpaal keuzehulp vind je eenvoudig de juiste laadpaal. Op basis van je kenteken of type auto stelt de generator automatisch een geschikte laadinstallatie samen.

Ga naar de keuzehulp
Laadpaal voor thuis

Laadpaal voor thuis Laden wanneer je wil

Naar categorie
Laadpaal zakelijk

Laadpaal zakelijk Laadoplossingen voor bedrijven

Naar categorie

Welkom op Laadpaal24

Laadpaal24.nl is een onafhankelijke specialist op het gebied van laadpalen, draagbare laadstations en laadkabels en aanverwante producten. Bestel eenvoudig in onze webshop en we verzenden je product binnen 24 uur. Wij leveren de laadpalen, draagbare laadstations, laadkabels en aanverwante producten aan zowel particulieren als bedrijven. Op deze site kun je gemakkelijk je laadpaal met bijbehorende kWh-meter en start/stop knop samenstellen. De laadpalen, draagbare laadstations en laadkabels worden op elke gewenste bestemming afgeleverd.

Laadpaal voor je elektrische auto

Laadpalen zijn er in diverse soorten met diverse oplaadmogelijkheden en verschillende lengtes van de kabels. Niet ieder type elektrische auto kan opgeladen worden met elk willekeurig type laadkabel. Het is van belang een aantal zaken rondom een laadkabel te weten alvorens er één te bestellen. Hieronder leggen we enkele zaken omtrent de laadkabel en thuisladers uit.

Gerelateerde producten
YMvK-AS Grondkabel 4X4 per meter
Artikelnr: 401169461
YMvK-AS Grondkabel 4X4 per meter Aan een stuk geleverd
Levertijd 1 werkdag

De juiste laadpaal

Een laadkabel zorgt er voor dat jij je auto kunt verbinden met de laadpaal om op deze manier de elektrische auto op te laden. Een laadpaal is er met een type 1 stekker en een type 2 stekker. Het type stekker geeft stekkeraansluiting die past op een bepaalde elektrische auto weer. Elke laadpaal heeft naast een bepaalde type stekker ook een “mode”. De modes die gebruikt worden zijn mode 2 en mode 3. Bij mode 2 wordt de auto opgeladen via een stroombegrenzer, met Schuko stekker. Bij mode 3 wordt de auto opgeladen wanneer er tussen de auto en de lader de juiste, gecontroleerde, hoeveelheid stroom is afgestemd en daarnaast wordt de kabel bij het laden vergrendeld.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van de laadpaal?

Bij het aanschaffen van een laadpaal is het van belang dat jij je bewust bent van het geschikte type stekker voor je elektrische auto. Hierbij gaat het om de reeds genoemde type 1 en type 2 stekkers. Tevens moet je de keuze maken van de soort manier van opladen, via een mode 2 of een mode 3.   

Welk type stekker is geschikt voor mijn elektrische auto?

Het verschilt per elektrische auto welke type stekker je nodig hebt bij je laadpaal. Wij hebben een overzicht gemaakt van elektrische auto’s en de bijbehorende stekkers. Vanuit dit overzicht kun je ook gemakkelijk verder klikken naar meer informatie over de elektrische auto en de laadtijden.

Hoe lang duurt het voordat mijn elektrische auto volledig is opgeladen?

De tijd die het opladen in beslag neemt, is afhankelijk van de soort elektrische auto en de bijbehorende accu. Hieronder worden een drietal oplaadsituaties weergegeven:

  1. Thuis opladen met een 220 Volt aansluiting: acht uur
  2. Een openbaar oplaadpunt: twee uur
  3. Een snellaadpaal: maximaal 30 minuten

​De zojuist weergegeven situaties zijn gemiddeld aangenomen tijdsduren, er wordt niet van uitersten uitgegaan.

Welk soort laadpaal, laadstation en laadkabel kan ik bestellen?

Bij Laadpaal24.nl kun je zowel een laadpaal, draagbaar laadstation als een laadkabel bestellen met een mode 3 manier van laden en met een type 1 of type 2 stekker. Alle laadpalen voldoen aan de IEC 61851 en IEC 62196 standaard. Klik verder naar onze producten voor meer informatie:

Laadpaal24.nl is leverancier van onder andere Elektramat.nl en Groepenkastbestellen.nl. Laadpaal24 BV maakt alleen gebruik van de hoogste kwaliteit kabels van Kabel24.nl. Heeft u nog vragen betreffende de laadpalen, draagbare laadstations en laadkabels? Neem dan direct contact op met Laadpaal24.nl via e-mail [email protected], telefoon 088 51 11 655 of Whatsapp 085 - 80 81 404. Wij adviseren je graag!

Laadpaal thuis

Heb je net een nieuwe elektrische auto aangeschaft en wil je niet afhankelijk zijn van openbare laadpunten, dan is een laadpaal thuis voor jou de optie. Laadpaal24.nl heeft meerdere opties voor je, namelijk: de standaard laadpaal wandmodellen van LS24 waarbij je ook kunt kiezen voor een bijgeleverd gecoate paal om het model los van de wand te plaatsen en de laadpalen met pasjessysteem. Daarnaast zijn er de laadzuilen in het grondmodel, de laadzuil met mennekes wcd, de wandmodellen van de laadzuil en de draagbare laadstations.