Verkeersbord

Wil je duidelijk maken dat er bij jouw huis of bedrijf een laadpaal staat? Dan kun je een verkeersbord aanschaffen. Er is een speciaal bord voor een elektrisch oplaadpunt. Bij Laadpaal24 kun je verschillende verkeersborden vinden en materialen om de borden te bevestigen. De producten worden binnen 24 uur verzonden, dus je kunt hem snel plaatsen!

set verkeersbordenbeugels
Artikelnr: 401315843
set verkeersbordenbeugels
Levertijd 1 werkdag
4 beugels voor muurbevestiging
Artikelnr: 401297204
4 beugels voor muurbevestiging
Levertijd 1 werkdag

Wat houdt een ‘verkeersbord oplaadpunt elektrische auto’ in?

Er zijn steeds meer elektrische auto’s op de weg en hiermee komen er ook steeds meer openbare laadpalen beschikbaar. Door een bord voor een elektrisch oplaadpunt te plaatsen is het duidelijk waar deze zich bevinden. Zo wordt duidelijk dat deze parkeerplaats alleen voor elektrische auto’s bestemd is. Daarnaast scheppen deze borden ook overzicht op de parkeerplaats. Je kunt een verkeersbord van een oplaadpunt voor een elektrische auto natuurlijk ook bij jouw huis of bedrijf plaatsen. Hiermee laat je zien dat zich ook hier een elektrisch oplaadpunt bevindt.

Bord elektrisch oplaadpunt bevestigen

Afhankelijk waar je het verkeersbord van een oplaadpunt voor een elektrische auto gaat plaatsen heb je verschillende mogelijkheden om het bord te bevestigen. Wil je hem aan de muur hangen dan zijn hiervoor speciale beugels verkrijgbaar. Als je hem aan een bestaande paal gaat hangen dan kun je hiervoor scharnierbeugels gebruiken. Moet hij aan een paal, maar is er geen paal aanwezig? Dan kun je zelf een RVS paal aanschaffen.

Mag je parkeren op een elektrisch oplaadpunt?

Als er alleen een laadpaal staat dan mag je parkeren op een elektrisch oplaadpunt. Staat er echter een verkeersbord voor een oplaadpunt voor een elektrische auto bij? Dan is het niet toegestaan om hier met een niet-elektrische auto te parkeren. Er zijn ook nog verschillende soorten borden:

  • Een bord elektrisch oplaadpunt met de vermelding ‘elektrische auto’s’. Hier mag een elektrische auto geparkeerd staan, ook zonder dat hij oplaadt.
  • Een bord elektrisch oplaadpunt met de vermelding ‘elektrisch oplaadpunt’. Hier mag een elektrische auto alleen staan als hij ook daadwerkelijk aan het laden is.

Universele kleur voor parkeerborden

Verkeersborden die bijvoorbeeld een parkeerplaats aanduiden hebben allemaal dezelfde kleur blauw. Deze kleur wordt ook wel verkeersblauw genoemd. Het is een donkere tint van cyaan-blauw en wordt aangeduid met RAL5017.

Heb je vragen over de verschillende borden of weet je niet wat de beste manier is om deze te bevestigen? Onze medewerkers helpen je hier graag bij! Bel ons op 088 - 51 11 655 of stuur een mail naar [email protected].nl. Je kunt je vraag ook direct stellen via de chat ballon rechts onderin het scherm.