Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is tegenwoordig een hot-item. Elektrische auto’s verschijnen meer en meer in het straatbeeld. Nu rest voor heel veel mensen nog de vraag: “Waarom zou ik elektrisch gaan rijden?”. In deze blog hopen wij je inzicht te geven in (1) wat het voordeel is van elektrisch rijden, (2) hoe elektrisch rijden eenvoudig kan zijn, (3) welke subsidie er op elektrisch rijden zit, en tot slot (4) hoe de elektrische rijder openbaar kan laden. Na het lezen van deze blog hopen wij dat je positief bent over het elektrisch rijden!

Wat is het voordeel van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden bied jou en anderen diverse voordelen. Wij bedoelen met “jou en anderen” dat als je elektrisch rijdt, anderen er ook van profiteren! Elektrisch rijden biedt namelijk voordelen op financieel gebied, maar ook op het gebied van het milieu en de toekomst.

Als je een elektrische auto hebt, rijd je elektrisch en niet op bijvoorbeeld benzine of diesel. Het is goed voor de portemonnee aangezien het “tanken” van stroom goedkoper is dan het tanken van brandstoffen als benzine of diesel. Je hebt hierdoor lagere uitgaven nadat jij je elektrische auto heeft aangeschaft. Een elektrische auto biedt tevens belastingvoordeel, wat het elektrische rijden aantrekkelijk maakt!

Het tanken van stroom doe je met een laadpaal. Als je benieuwd bent, wat de kosten van een laadpaal zijn, dan adviseren wij je de volgende blog te lezen: Kosten rondom een laadpaal. Er is echter nog een financieel voordeel, kijkend naar het elektrische rijden. Dit voordeel zijn de beschikbare subsidies. Hierover zal verderop in deze blog meer besproken worden.

Elektrisch rijden biedt naast de financiële voordelen, ook voordelen op het gebied van het milieu. Elektrisch rijden zorgt er voor dat er minder CO2 uitstoot is, maar ook minder stikstof en fijnstof. Dit zijn voordelen voor jou en anderen op dit moment, maar ook met het oog op de toekomst!    

Wat heb je nodig om elektrisch te rijden?

Om elektrisch te kunnen rijden, kun je jezelf voorzien van een laadpaal, laadkabel en laadpas. Door middel van een laadpaal aan huis of op kantoor, ben je altijd in de gelegenheid om je elektrische auto op te laden. Hierdoor kun je volledig van je elektrische auto profiteren! Daarnaast is het elektrische rijden eenvoudiger door een losse laadkabel en een laadpas te gebruiken. Je bent op deze manier in staat om bij alle openbare laadpalen te laden en online het verbruik bij te houden door middel van je laadpas!

Zit er subsidie op elektrisch rijden?

Zoals eerder aangegeven, zitten er financiële voordelen aan het elektrische rijden. Eén van deze voordelen zijn de beschikbare subsidies. Het Rijk en diverse gemeenten steunen het elektrische rijden en de aanschaf van elektrische auto’s. Er zijn twee subsidieregelingen beschikbaar voor de investering in laadpalen, laadkabels en tevens de installatiewerkzaamheden rondom de laadpaal! De beschikbare subsidies zijn de MIA en de VAMIL. 

Openbaar laden voor de elektrische rijder

Elektrisch rijden is erg interessant, vooral als je als elektrische rijder ook de mogelijkheid hebt om je auto op te laden. Thuis en/of op het werk kun je voor jezelf een laadpaal laten installeren. Het is echter ook van belang dat je volledig elektrisch kunt rijden als je lange afstanden moet afleggen! De openbare laadpalen maken dit voor de elektrische rijder mogelijk!

Je hoeft enkel te beschikken over een laadkabel type 1 of type 2, afhankelijk van je auto en een laadpas! Hierdoor ben je in staat om bij elke openbare laadpaal te laden.

Wij nodigen je uit om hier je reactie achter te laten, mocht je een vraag hebben over het elektrische rijden of over de benodigdheden om elektrisch te rijden. Tevens kun je reageren op deze blog en je eigen ervaringen delen betreffende het elektrische rijden.

Heb je liever persoonlijk contact over een spelende kwestie of bijvoorbeeld de subsidies? Neem dan gerust contact op en wij helpen je graag op weg. Wij zijn te bereiken op nummer 088 - 51 11 655 of stuur een email naar [email protected]