Elektrische auto 2018

Voor het jaar 2018 staan al een behoorlijk aantal nieuwe elektrische auto’s op de planning. Zo gaat een aantal autobouwers voor het eerst in het bestaan een elektrische auto bouwen en worden er een aantal compleet nieuwe merken gelanceerd. In dit artikel staat welke elektrische auto’s in 2018 en daarna gelanceerd gaan worden en overige interessante ontwikkelingen betreft elektrische rijden in de toekomst.


Nieuwe elektrische auto

De meeste mensen zijn wel bekend met de elektrische auto’s van Tesla, maar er zijn een aantal fabrikanten die nu echt de concurrentie aangaan met het bedrijf van Elon Musk. Hieronder vindt u elektrische voertuigen die gepland staan en de concept cars die eventueel in productie worden genomen.


Nieuwe elektrische auto 2018

Voor wie de Audi Q7 e-tron te klein vindt, is er goed nieuws. In 2018 komt de Audi Q8 e-tron op de markt. Audi heeft de Q8 concept eerst gepresenteerd als plug-in hybride, maar lijkt nu te kiezen voor een mild hybride systeem. Dat wil zeggen dat auto sowieso niet alleen op elektriciteit kan rijden.

Naast de Q8 is Audi ook bezig met een concurrent voor de modellen van Tesla. Dat is de sportieve Audi e-tron Sportback concept. Met een actieradius van 500 kilometer kan deze Audi prima als hoofdauto dienen. Volgens Audi moet de Audi e-tron Sportback in 2019 van de band rollen. Elektronische spierballen heeft deze Audi zeker met een 95 kWh accupakket. De Sportback concept zit met 4,5 tellen op de 100 kilometer per uur en beschikt over 435pk.


Nieuwe elektrische auto BMW

Hoewel de Duitse autogiganten nog niet allemaal heil zien in elektrisch rijden, ontketend BMW een waar modellenoffensief. In 2017 en 2018 introduceert BMW minimaal 40 verbeterde of nieuwe modellen. Wij laten de modellen op fossiele brandstof links liggen en kijken alleen naar de elektrische modellen.

Het eerste nieuwe elektrische model van BMW in 2017 is de X3 hybride met iDrive systeem. De auto is uitgerust met 252 pk en heeft een actieradius van 50 km. De mannen uit Munchen hebben al aangekondigd dat ze ook een M-versie gaan bouwen, hier is verder nog weinig over bekend.

BMW gaat het i assortiment verder uitbreiden met de i5. De i5 wordt een soort van vijfdeursberline zoals het er nu uitziet. BMW probeert de i5 neer te zetten als concurrent van de Tesla modellen. Er is nog niet heel veel bekend over deze auto, behalve dat de auto rond de 300 pk zal krijgen en in 2019 op de markt zal verschijnen. Naast de i5 komt er ook een i8 Roadster, hierover is nog weinig bekend. Evenals de nieuwe waterstof auto’s die BMW vanaf 2025 op de markt brengt.

Mini, dat onder de leiding van BMW staat, heeft tevens twee elektrische modellen op de rol staan. Laatste verwachtingen zijn dat de Mini Countryman hybride en Mini Countryman eDrive in respectievelijk 2018 en 2019 verkrijgbaar zijn. Het betreft hier een hybride model en een Mini die volledig elektrisch rijdt.


Nieuwe elektrische auto Volkswagen

Volkswagen gaat de aankomende jaren vol inzetten op de ontwikkeling van de Volkswagen I.D. Dit nieuwe model is de blauwdruk van de tientallen elektrische auto’s die Volkswagen wil lanceren de aankomende jaren. De I.D. moet in 2020 rijklaar zijn en op een volle batterij ongeveer 600 kilometer bereik hebben.

Als nieuw elektrisch vlaggenschip van Volkswagen wordt de I.D. uitgerust met een Digital Key. Dat houdt in dat je smartphone als sleutel fungeert en elke bestuurder een eigen profiel krijgt met persoonlijke instellingen. Daarbij moet je denken aan de positie van je stoel, favoriete radiozenders, contactinformatie van vrienden en de instellingen van klimaatbeheersing.

De motor mag met zijn 170 pk behoorlijk sterk worden genoemd en ook over het design van de auto hoeft niet lullig worden gedaan.


Nieuwe elektrische auto Jaguar

Een elektrische Jag, de droom van menig milieubewuste autoliefhebber, is bijna realiteit. De eerste elektrische Jaguar is vanaf de tweede helft van 2018 te bewonderen in het straatbeeld. Maar wat weten we allemaal over deze elektrische krachtpatser?

 • Actieradius: +- 500 Km
 • Acceleratie: 0-100 Km per uur in 4 seconden
 • Vermogen: 294 kW
 • Koppel: 700 Nm
 • Bediening knoppen: Volledig touchscreen
 • Accucapaciteit: 90 kWh
 • Bagageruimte achter: 530 liter

met deze informatie moeten we het voorlopig doen, maar eind 2017 weten we meer over deze Jaguar. Dan wordt de I-pace officieel gepresenteerd in het Verenigd Koninkrijk.


Nieuwe elektrische auto Mercedes-Benz

Ondanks dat de eerste volledig elektrische Mercedes bijna productierijp is, duurt het waarschijnlijk nog tot eind 2019 voordat de auto bij de dealer staat. De Mercedes-Benz Generation EQ is een SUV-coupe die qua ontwerp op de GLC lijkt.

De term EQ gaan we bij Mercedes in de toekomst vaker tegenkomen, de EQ wordt de nieuwe modeklasse van volledig elektrisch bij Mercedes. Sta er dus niet raar van te kijken dat er modellen als de EQ A-klasse op de markt komen.

Wat de Generation EQ uniek maakt, zijn de oplaadmogelijkheden en vooral de snelheid ervan. Momenteel is opladen tot 50 kW het maximum, maar de EQ zou liefst 300 kW kunnen laden mits de Europese regelgeving dat in de toekomst toelaat. Deze unieke laadsnelheid zou betekenen dat er 100 kilometer in 5 minuten geladen kan worden. De actieradius zou rond de 500 kilometer op een volle accu zijn.


Nieuwe elektrische auto Opel

Inmiddels (Juni 2017) is de productie van de nieuwe Opel Ampera-e gestart en zijn zelfs de eerste leveringen gedaan in Scandinavië. Daarmee is Opel één van de eerste Europese automerken die een betaalbare concurrent voor de Tesla modellen met een grote actieradius heeft. De Opel Ampera-e heeft, volgens NEDC, een actieradius van 520 km. In praktijk betekent dit een kleine 400 km.

Verder is de volgende informatie beschikbaar over de prestaties:

 • Acceleratie: 0-100 Km per uur in 7.3 seconden
 • Vermogen: 150 kW (204 pk)
 • Koppel: 360 Nm
 • Topsnelheid: 150 Km/u


Nieuwe elektrische auto Volvo

Niet alleen de Duitsers zijn bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Ook Volvo heeft voor 2019 de productie van elektrische auto’s gepland. Veel heeft Volvo nog niet bekend gemaakt over de nieuwe modellen.


Nieuwe elektrische auto Nissan

Niet alleen in Europa wordt er aan de elektrische auto gewerkt. Natuurlijk hebben merken als Hyundai, Toyota en Kia al een aantal auto’s met een hybride aandrijflijn, maar eind dit jaar (2017) wordt de eerste auto ‘’uit de toekomst’’ verwacht. Het gaat hier om de Nissan IDS New Leaf, die de basis van de nieuwe Nissan Leaf vormt. Deze Leaf wordt uitgerust met een accupakket van 60 kWh dat goed moet zijn voor een slordige 350 km actieradius. De prijs voor deze elektrisch auto ligt tussen de €35.000 en €40.000.

In tegenstelling tot, de vooral Duitse, elektrische krachtpatsers wordt de nieuwe Leaf geen racemonster. Van 0 tot 100 in 9 seconden en een topsnelheid van 150 km/u maken de Leaf ook zeker niet tot de traagste in de familie. Het laadvermogen ligt op 11 kW AC met de mogelijkheid tot snelladen van 50 kW DC.


Nieuwe elektrische auto Honda

Voorlopig is Hyundai de enigste Aziatische auto met een elektrisch model in 3 varianten, maar daar gaat snel verandering in komen met de Honda Clarity. De Clarity is tot op heden alleen bekend met een brandstofcell. Honda gaat net als de Hyundai Ioniq ook een plug-in hybride en een volledige elektrische auto introduceren. Wat we van deze twee varianten weten?

De plug-in hybride: Een elektrische actieradius van 68 kilometer en een totale actieradius van 530 kilometer. 180 pk en 315 nm koppel. 1,5 liter brandstofmotor en 17 kWh accu.

De Electric: Elektromotor 163 pk en 300 nm koppel. 25,5 kWh accu waarvan de actieradius nog niet bekend is.

In 2030 wil Honda dat tweederde van alle verkochte Honda’s geëlektrificeerd is. De Clarity moet deze ambitieuze doelstelling een boost geven.


Nieuwe elektrische auto

Lexus heeft al een breed scala aan hybride auto’s in diverse prijsklassen. In Augustus dit jaar komt de Lexus LC500h naar Nederland. Dit topmodel moet de concurrentie aangaan met de Duitse grootmachten in deze klasse.

De japanner beschikt over een 3,5 liter V6 benzinemotor en een krachtige elektromotor met lithium-ionbatterij. Belangrijkere informatie die we nu hebben, is dat Lexus deze krachtpatser voorziet van een nieuw 10 traps transmissiesysteem. Deze versnellingsbak zorgt voor een meer lineair gevoel zoals een benzinemotor geeft. De exacte prijs kan Lexus nog niet geven.


Nieuwe elektrische auto Tesla

Na de ontwikkelingen in Europa en Azië gaan we nu een kijkje nemen aan de andere kant van de grote oceaan. Aangezien de specificaties en uitrusting van de Tesla Model 3 bij de meeste mensen inmiddels wel bekend is, kijken wij nu naar de ontwikkelingen na de Tesla Model 3.
De Tesla Model Y is het volgende project van Elon Musk. Met dit model richt Tesla zich op het populairste segment in de autowereld: De compacte cross-over. Wat kunnen we verwachten van deze elektrische cross-over? De batterij zal waarschijnlijk minimaal 60 kWh zijn aangezien een cross-over extra luchtweerstand creëert. Model Y zal volgens verwachting in 2020 in productie worden genomen met een verkoopprijs van €40.000.


Wat doen de overige merken?

De overige merken zitten ook niet stil op het gebied van elektrisch rijden. Zelfs value for money merken als Skoda en Seat zijn bezig met een hybride aandrijflijn. De eerste Skoda met een hybride aandrijflijn wordt de Skoda Superb. Deze moet in 2019 beschikbaar zijn voor de consument. Naast de Superb heeft skoda ook de Vision E gepresenteerd. Deze conceptcar heeft twee elektromotoren, die samen 306 pk leveren en zorgen voor een topsnelheid van 180 kilometer per uur. Het gaat hier om een sportief model met een actieradius van 500 kilometer.

Ook Porsche komt met een nieuwe plug-in hybride. De Panamera Turbo S-E-hybrid is een gezinsauto voor de welgestelden met een startprijs van rond de 200.000. Deze Porsche is uitgerust met een 4.0 liter V8 benzinemotor en een 136 pk elektrische motor die samen goed zijn voor 680pk. De topsnelheid ligt op 308 kilometer per uur en je bent binnen 3,2 seconden op de honderd. Juli 2017 staat de nieuwe Panamera in de showroom.


Alles op een rijtje

Hieronder ziet u alle nieuwe elektrische auto releases in een overzicht plus de manier van laden, mits bekend.

Auto Maximaal laadvermogen Prijs Release
Audi Q8 e-tron 7,2kW type 2 stekker n.b. 2018
Audi e-tron sportback n.b. n.b. 2019
BMW X3 hybride idrive n.b. Vanaf €57.000 2018
BMW i5 150kW type 2 combostekker (snelladen) n.b. 2018
BMW i8 Roadster n.b. n.b. 2018
Mini S E Countryman ALL4 hybride 7,6kW type 2 stekker n.b. 2018
Volkswagen I.D. n.b. Vanaf €30.000 2020
Jaguar I-Pace 50kW type 2 combostekker (snelladen) Vanaf 60.000 Pond Tweede helft 2018
Mercedes generation EQ 150kW type 2 combostekker (snelladen) Vanaf €65.000 – €70.000 Tweede helft 2018
Opel Ampera-e 50 kW snellader Vanaf €40.000 2018 in Nederland
Nissan IDS new Leaf 50kW type 2 combostekker (snelladen) Vanaf €37.500 December 2017
Honda Clarity plug-in hybrid n.b. n.b. n.b.
Lexus LC500h n.b. €100.000+ Augustus 2017
Tesla Model Y n.b. €40.000+ Eind 2019 of begin 2020
Skoda Superb hybride n.b. n.b. 2019
Porsche Panamera Turbo S E-hybrid 7,2kW type 2 stekker €200.000 Juli 2017


Laadpaal kopen bij laadpaal24?

Uw woning of bedrijfspand toekomst klaar maken? Wanneer u bij Laadpaal24 een nieuwe laadpaal bestelt, bent u verzekerd van:

 • De laagste prijsgarantie
 • Levering binnen 24 uur
 • Gratis bezorging in Nederland en Belgie
 • Installatie door een specialist
 • Onafhankelijk en gratis advies

Heeft u vragen over onze laadoplossingen? Neem dan contact met ons op via nummer 088 - 51 11 655 of stuur een e-mail naar [email protected]